17 de desembre del 2011

PER LLEPAR-SE ELS DITS

 Els alumnes de 1r de Batxillerat fan pràctiques de cuina al Monestir de Sant Benet

El dimecres 30 de novembre, dues classes de 1r de Batxillerat vam anar d’excursió al Monestir de Sant Benet a Terrassa. Quan hi vam arribar, ens van dividir en dos grups per a fer els tallers de cuina i visitar el Monestir. El nostre grup va començar pel taller de cuina. Van començar per un menú senzill, després ens va tocar a nosaltres. Vam cuinar un llom amb verdures saltejades i crema de ceps. Boníssim! Fins i tot ens van ensenyar una taula periòdica elaborada amb tots els diferents tipus de confitures que existeixen.
 
El monestir acull des del 2004 la Fundació ALÍCIA, ALI-mentació i cièn-CIA, promoguda pel xef Ferran Adrià. Aquest centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patri-moni agroalimentari i gastronòmic, compta amb l’assessorament en matèria de salut del cardiòleg Valentí Fuster, la complicitat i el suport dels millors cuiners i la col·laboració de destacats científics. El principal objectiu d’Alícia és que tothom mengi millor.


Després vam visitar el monestir de Sant Benet, reconstruït per l’arquitecte Puig i Cadafalch a principis del segle XX. Uns audiovisuals situats en les diferents estances explicaven la seva història. En acabar la visita vam tenir temps per anar a com-prar algun espetec.
JORDI CONESA 1BAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada