31 de desembre del 2011

I JORNADA DE TREBALLS DE RECERCA


El 16 de desembre passat, a l’Escola Pia Sarrià-Calassanç, va tenir lloc la I Jornada de Treballs de Recerca. Aquesta activitat va ser concebuda amb l’objectiu de proposar als nostres estudiants de Batxillerat l’oportunitat de tenir una experiència primerenca de participació en un congrés científic.

Així, la Jornada va transcórrer d’acord amb l’estructura pròpia d’aquest tipus de certàmens. I és que vam poder comptar amb una inauguració solemne per part de la direcció de l’escola, un parell de conferències invitades – una de cientifico-tècnica i una altra de caire humanístic-social – a càrrec d’uns ex-alumnes de l’escola, que van fer gala d’un nivell d’allò més professional.

Després d’aquestes conferències de presentació, vam donar pas a la presentació de les comunicacions orals dels treballs de recerca per part dels alumnes de 2n de batxillerat. Estaven dividides en quatre espais temàtics: dos de dedicats a l’humanístic-social, així com un altre, dedicat a l’àmbit científic, i finalment, un altre al tècnic.

Tot seguit, vam trobar un espai per fer un coffe-break, una estona tranquil·la que vam aprofitar per gaudir de la presentació d’altres treballs en format pòster. De la mateixa manera, aquesta estona va anar bé per dedicar uns minuts de deteniment al conjunt de les presentacions de la jornada. Es trobaven exposades, ambientant els diferents espais de comunicació, en forma de mini-pòsters a tall de resum del contingut dels treballs. I finalment, com no podria ser d’una altra manera, una cloenda final a càrrec de l’organització de l’esdeveniment.

Ara, amb la feina feta i recuperats de tots els nervis, estem molt contents de poder dir que l’estrena d’enguany ha tingut un resultat ben profitós. I és que, d’una banda, els alumnes els alumnes de 2n han tingut una oportunitat magnífica de viure una experiència real de comunitat científica, que estem segurs que agrairan i retrobaran en un futur universitari que cada cop els queda més a prop. D’altra banda, els alumnes de 1r de batxillerat, que, tot just ara, enceten el seu treball de recerca, “ha estat un gran exemple a seguir”, segons diuen ells mateixos.

Comptat i debatut, doncs, ens sembla que l’experiència ha estat molt positiva. I tot, gràcies a una col·laboració entregada del conjunt de la comunitat educativa. Així, des del personal de manteniment i PAS (que s’han ocupat de la logística i la gestió), fins als tutors de recerca que han fet de nou palesa la seva feina constant i rigorosa al llarg del curs colze amb colze amb els seus alumnes.

Arribats a aquest punt i amb ganes de repetir l'exitosa experiència viscuda, només ens resta mostrar un sincer agraïment a la Direcció, que ha fet confiança en aquest petit projecte; una d’aquelles experiències que, en més d’un sentit, ens permeten a tots i entre tots de continuar fent escola. 
 JULIÀ HINOJOSA

1 comentari:

  1. Felicitats per l'èxit de l'experiència i moltes gràcies a tots els que hi heu participat!

    ResponElimina