17 de desembre del 2011

BATEGUEM JUNTS PER LA MARATÓ!

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. 

Des del 1992 La Marató és sinònim d’ESPERANÇA per a milers de malalts. Enguany es destinaran els donatius a la regeneració i transplantament d’òrgans i teixits. En algun moment de la nostra vida, tots podem necessitar un òrgan per continuar vivint. Avui dia a Catalunya hi ha unes 1.300 persones que esperen un òrgan. No tots els pacients en llista d'espera el podran rebre; per això, un 10% dels malalts moriran abans de rebre'l.

Han passat més de 40 anys des que es va fer el primer trasplantament, i des de llavors els avenços clínics i quirúrgics han sigut espectaculars. Catalunya és un referent en el món del trasplantament. Malgrat el progressos, encara queda un llarg camí per recórrer.

L’Escola posarà el seu granet de sorra amb diferents iniciatives. Els alumnes de Plàstica de 4t d'ESO han creat tres cartells tenint en compte el tema d’aquesta edició per a participar al concurs "Pinta La Marató". Per a realitzar els cartells han utilitzat imatges relacionades amb el tema i diferents tècniques d’il·lustració. La participació al concurs està relacionada amb la conferència que rebran els alumnes de 4t per a la sensibilització i divulgació de la reparació i transplantament d'òrgans i teixits.
 
Per la seva banda, els ex-alumnes monitors de MOU-TE faran un concert de petit format, amb nadales incloses, aquest dissabte darrere la Catedral. S’afegeixen així als milers d’activitats populars que s’han organitzat arreu de Catalunya.

Finalment, el CES ha preparat un munt d’activitats esportives per a fer-nos bategar fort a favor la La Marató.



Cada edició ha superat la recaptació de l’edició anterior. Esperem que sigui tot un èxit i aquest any es superin els més de 8 milions d’euros recollits el 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada